Klik hier en maak 'n bydrae tot die TLU SA Traumafonds
Maak 'n bydrae tot TLU SA Traumafonds: Klik hier
Soil Science from the Heart – Prof MC Laker Donderdag | 23 September | 2021

Professor Laker het pas sy boek Soil Science from the Heart voltooi, en ons voorsien die publikasie van hierdie belangrike boek tussen September en Oktober 2021 is.

Professor Laker sê self die volgende oor die boek: “Hierdie boek is die resultaat van meedoënlose druk wat oor ’n lang tydperk op my uitgeoefen is deur ’n toenemende aantal mense om so boek te skryf. Die pleidooi vir die boek is gedryf deur ’n vrees dat die magdom ongeskrewe Suid-Afrikaanse grondwetenskap inligting en insigte wat in my brein gestoor is, verlore sal gaan as ek sou sterf of as my geheue sou ingee voordat dit opgeskryf word. Dit sluit in van onopgetekende persoonlike ervaring en waarnemings tot gepubliseerde en ongepubliseerde artikels en verslae deur myself en ander.”

Ek is dankbaar om te kan sê ek is een van dié persone wat druk op hom uitgeoefen het!

Die hoofdoel van dié boek is om sommige van die leemtes ten opsigte van toeganklike grondkennis, inligting en praktiese insigte ten minste gedeeltelik te probeer vul deur bestaande ontoeganklike kennis, inligting en insigte meer toeganklik te maak. Die boek is bedoel vir gebruikers van grondinligting, sowel grondwetenskaplikes as nie-grondwetenskaplikes.

Dit is nie bedoel om ’n formele handboek vir grondwetenskap te wees vir gebruik op alle vlakke nie. Aan die ander kant is dit ook nie bedoel om ’n gewilde leesboek te wees wat deur nie-wetenskaplikes verstaan ​​kan word nie. Die bedoeling was om ’n maklik leesbare en verstaanbare boek in semi-gewilde wetenskaplike styl te skryf, met die behoud van wetenskaplike integriteit en feitelike korrektheid.

“Verskeie mense glo die verhaal van my lewe kan ’n inspirasie vir ander wees en het gevra dat ek iets daaroor moet skryf. Ek begin die boek met ’n gedeelte wat beskryf kan word as ’n sinoptiese outobiografie, wat kortliks handel oor die aspekte wat met my as grondwetenskaplike verband hou. Sommige daarvan kan ongelukkig die indruk gee dat ek daaroor spog. Dit is beslis nie die bedoeling nie. Dit is bloot ’n opname van feite. Ek is baie bewus daarvan dat ek nie beter as ander is nie. Hopelik sal lesers daarvan bewus word dat ek glo dat my hele lewe deur die genade van God gelei is, wat my talente gegee het om te gebruik en vir my geleenthede geskep het om dit te gebruik.”

Hierdie boek is ’n broodnodige aanvulling vir Suider-Afrikaanse grondwetenskaplikes, boere, natuurwetenskaplikes, omgewingsbewustes en almal wat in grondwetenskap belangstel. Die boek bevat baie inligting spesifiek vir boere, en vir die akademici is daar meer as 500 verwysings. Die boek bevat 17 hoofstukke wat alle terreine van grondwetenskap dek, asook evaluering van grondgeskiktheid, beplanning van grondgebruik, landbou-ontwikkeling en grondhervorming. Tot dusver het verskeie mense belangstelling getoon om die boek te koop. Laat weet my asseblief as u ’n eksemplaar van die boek wil bekom. U kan my kontak by 083 501 8680 of epos stuur aan nortjgp@unisa.ac.za

Groete, Dr G.P. Nortjé

Sluit aan
POPI

Nuusbriewe
Checkboxes

Kontak Ons